Kik vagyunk?

Csapatunk, a Willisits Team 2018-ban vált a nagy múltú olasz márka, a BirelArt magyarországi forgalmazójává.

A Willisits Motorsportnál az alkatrész, új és használt gokart vásárláson túl lehetőség van versenyzésre is, amelyet a technikai személyzet kimagasló tapasztalata emel magas szintre.

A 2019-es szezontól csapatunk biztosította a Gokart Talent Cup Bambini kategóriája számára az E-Bambini gokartokat, amelyeket saját fejlesztésű elektromos hajtással készítettünk. A Willisits Team 2020-tól az MNASZ Magyar Országos Gokart Bajnokságon, több kategóriában, 5-16 éves korig biztosítja a versenyzést - nagyobbaknak a Rotax Micromax, Minimax, Junior kategóriákban áll rendelkezésre. Lehetőséget adva ezzel a tehetséges fiatalok kibontakozásának, akik akár a jövő bajnokai is lehetnek. A 2021-es szezontól csapatunk saját versenysorozatot indított olaszországi mintára. Az EasyKart Trophy Hungary első szezonjában magyarországi pályákon, két kategóriával zajlott, míg 2022-ben szintet lépve magyar és nemzetközi mezőnyben, hazai és külföldi versenypályákon négy kategóriában biztosított versenyzési lehetőséget 5-16 éves gyerekeknek. 2022-ben közel 40 pilóta küzdött a bajnoki címekért, aminek a jutalma immár 2. éve egy Olaszországi Világkupa Ticket. A Willisits Motorsport 2023-ban is lehetőséget biztosít, hogy a legjobb magyar versenyzők a világ legjobb EasyKart pilótái ellen bizonyítsanak, a közel 200 fős EasyKart International Grand Finals névre hallgató világkupa döntőn.

A csapat célja a folyamatos fejlődés és 2023-ban is várja az 5-16 éves versenyzőket, az EasyKart Trophy Hungary négy kategóriában.

A WMS Versenygokart csapat alapítása. A kezdeményezés lehetőséget nyújt olyan utánpótlás korú fiataloknak, akiket a csapat vezetői tehetségesnek, fejlődésorientáltnak és motiváltnak látnak. A Rotax kategóriák mellettt a csapat igyekszik bővíteni a géposztályokat is.

Willisits Vilmos - A csapat alapítója, gokartversenyző

Csapatunk alapítója, édesapja révén gyermekkora óta érdeklődött az elektromosjárművek, elektromos meghajtások iránt. Tanulmányait a győri Jedlik Ányos Gépipari Szakközépiskolában kezdte, majd a győri Széchenyi István Egyetem Villamosmérnöki karán folytatta, majd Gépészmérnöki szakra váltott. Tanulmányai alatt saját építésű elektromos gokarttal indult, a FIA Electro-Solar Világkupa sorozatában, Go-Kart kategóriában, ahol megszerezte az összesített 3. helyet. Családi vállalkozásuk villamos járműhajtás rendszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A Willisits Mérnökiroda Kft. vezetőjeként, a X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállításon és Tanulmányi Vásáron elnyerte a szakmai díjat, az E-Bambini elektromos verseny gokart fejlesztéséért.

Willisits Mérnökiroda az 1990-ben alakult Intermotor Kft. know-how-jára építve több mint 20 éves szakmai tapasztalattal és kissorozatú gyártókapacitással rendelkezik a villanymotorok, generátorok, villamos hajtású járművek területén. 2013-ban nyitottuk meg Győrújbaráton Magyarország első fedett elektromos gokartpályáját, E-Kart Ring néven. Itt gyerekgokartokkal 4 éves kortól, serdülő kategóriában 150 cm-ig, és felnőttek próbálhatják ki a villamos hajtású E-KARTokat. Cégünk nem csak gyártja az elektromos gokartokat, hanem támogatja is a hazai gokart sportot. A Willisits Team évek óta rendszeres szereplője a benzines gokart versenyeknek. A csapatot eddig felnőtt és tinédzser sportolók alkották, most viszont alkalmazkodva az igényekhez és a lehetőségeinkhez, a legfiatalabb generációt célozzuk meg fejlesztésünkkel. Az E-Bambini, fejlesztése óta, különböző magyarországi verseny sorozatokban önálló kategóriaként bizonyított. Csapatunk alapítója 2021-ben újra gondolva a versenyeztetést külön versenysorozatot indított EasyKart Trophy Hungary néven. 2022-ben öt pilótának biztosított versenyzési lehetőséget Olaszországban az EasyKart világkupán, ahol, fiát szerelőként segítve több, mint negyven fős nemzetközi mezőnyben 6. helyet értek el.

Hisszük, hogy a Willisits Team tapasztalt kollégái, és tehetséges versenyzői egy új ajtót nyitnak ki a sport legifjabb szerelmesei előtt.

A Willisits Mérnökiroda az 1990-ben alakult Intermotor Kft. know-how-jára építve több mint 20 éves szakmai tapasztalattal és kissorozatú gyártókapacitással rendelkezik a villanymotorok, generátorok, villamos hajtású járművek területén. 2013-ban nyitottuk meg Győrújbaráton Magyarország első fedett elektromos gokartpályáját, E-Kart Ring néven. Itt gyerekgokartokkal 4 éves kortól, serdülő kategóriában 120 cm-ig, és felnőttek próbálhatják ki a villamos hajtású E-KARTokat. Cégünk nem csak gyártja az elektromos gokartokat, hanem támogatja is a hazai gokart sportot. A Willisits Team évek óta rendszeres szereplője a benzines gokart versenyeknek. A csapatot eddig felnőtt és tinédzser sportolók alkották, most viszont alkalmazkodva az igényekhez és a lehetőségeinkhez, a legfiatalabb generációt célozzuk meg fejlesztésünkkel. Hisszük, hogy a Willisits Team tapasztalt kollégái, és tehetséges versenyzői egy új ajtót nyitnak ki a sport legifjabb szerelmesei előtt.

Kuti Norbert - Csapatvezető

2004-ben, középiskolás korában érte az első gokartos impulzus, amikor egy gokart csapat szerelői tanfolyamot indított. Norbi az elsők közt jelentkezett a kurzusra, majd a végén beválasztották a legjobb tíz közé, akik lehetőséget kaptak, hogy élesben, a versenypályán bizonyítsanak. Hosszú, 13 év közös munka után 2017 év végén fejezte be a munkát a csapattal, ahova végig a BirelArt biztosította a technikai hátteret. A közös munka alatt 2008-tól sorozatban kilencszer vett részt a Rotax Grand Finals világdöntőn, szerelőként,  többször is a top 5 rajthelyre tehette le a versenyzője gokartját. Több pilótájával is ünnepelhetett már magyar és CEE bajnoki címeket.

2018 tavaszától vezeti a Willisits Team gokart csapatát, melyben egyik fő motivációja és célja az utánpótlás nevelés. A gokart sport utánpótlás nevelésért tett erőfeszítései nyomán, csapatunk több pilótája is büszkélkedhet bajnoki címmel. 2021-ben a Gokart Talent Cup versenysorozatban, a csapat bajnoki címet is elhódította.

„Azért szeretem ezt a sportot, mert egyszerre tudnám két teljesen ellentétes szóval jellemezni: kikapcsolódás és adrenalin.”

Várjuk szponzorok és versenyzők jelentkezését!