Willisits Vilmos - A csapat alapítója, gokartversenyző

Csapatunk alapítója, édesapja révén gyermekkora óta érdeklődött az elektromosjárművek, elektromos meghajtások iránt. Tanulmányait a győri Jedlik Ányos Gépipari Szakközépiskolában kezdte, majd a győri Széchenyi István Egyetem Villamosmérnöki karán folytatta, majd Gépészmérnöki szakra váltott. Tanulmányai alatt saját építésű elektromos gokarttal indult, a FIA Electro-Solar Világkupa sorozatában, Go-Kart kategóriában, ahol megszerezte az összesített 3. helyet. Családi vállalkozásuk villamos járműhajtás rendszerek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. A Willisits Mérnökiroda Kft. vezetőjeként, a X. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállításon és Tanulmányi Vásáron elnyerte a szakmai díjat, az E-Bambini elektromos verseny gokart fejlesztéséért.

A Willisits Mérnökiroda az 1990-ben alakult Intermotor Kft. know-how-jára építve több mint 20 éves szakmai tapasztalattal és kissorozatú gyártókapacitással rendelkezik a villanymotorok, generátorok, villamos hajtású járművek területén. 2013-ban nyitottuk meg Győrújbaráton Magyarország első fedett elektromos gokartpályáját, E-Kart Ring néven. Itt gyerekgokartokkal 4 éves kortól, serdülő kategóriában 120 cm-ig, és felnőttek próbálhatják ki a villamos hajtású E-KARTokat. Cégünk nem csak gyártja az elektromos gokartokat, hanem támogatja is a hazai gokart sportot. A Willisits Team évek óta rendszeres szereplője a benzines gokart versenyeknek. A csapatot eddig felnőtt és tinédzser sportolók alkották, most viszont alkalmazkodva az igényekhez és a lehetőségeinkhez, a legfiatalabb generációt célozzuk meg fejlesztésünkkel. Hisszük, hogy a Willisits Team tapasztalt kollégái, és tehetséges versenyzői egy új ajtót nyitnak ki a sport legifjabb szerelmesei előtt.

Kuti Norbert - Csapatvezető

2004-ben, középiskolás korában érte az első gokartos impulzus, amikor egy gokart csapat szerelői tanfolyamot indított. Norbi az elsők közt jelentkezett a kurzusra, majd a végén beválasztották a legjobb tíz közé, akik lehetőséget kaptak, hogy élesben, a versenypályán bizonyítsanak. Hosszú, 13 év közös munka után 2017 év végén fejezte be a munkát a csapattal, ahova végig a Birel biztosította a technikai hátteret. A közös munka alatt 2008-tól sorozatban kilencszer vett részt a Rotax Grand Finals világdöntőn, valamint magyar és CEE bajnoki címeket nyert versenyzőivel.

2018 tavaszától vezeti a Willisits Team gokart csapatát, melynek egyik fő motivációja és célja az utánpótlás nevelés.

„Azért szeretem ezt a sportot, mert egyszerre tudnám két teljesen ellentétes szóval jellemezni: kikapcsolódás és adrenalin.”

Várjuk szponzorok és versenyzők jelentkezését!