7 éves kortól

Magyarországon a Gokart Országos Bajnokság küzdelmei, hat Rotax kategóriában zajlanak. A Rotax motoros gokartokon számtalan beállítás létezik. A motor karburálásán kívül, segíthetünk plusz tapadás előidézésében, vagy túltapadás esetén ennek enyhítésén, de akár a váz magasságát is állíthatjuk, és a pilóta vezetési stílusához, alkalmazkodó beállításokat még nem is említettük.

Ezekben a kategóriákban a telemetria adatok elemzéséhez fontos, hogy a pilóta konzisztens körökre legyen képes, és visszajelzést tudjon adni a gokart viselkedéséről. Ezekben a kategóriákban fontos a rutin, tapasztalat megszerzése, amire jól felkészítenek az EasyKart kategóriái, ahol sokkal inkább a pilóták közti különbség számít, mivel a gokartok egyformák. Míg a Rotax kategóriák esetében egy jól eltalált beállítás nagyobb különbséget eredményezhet.

Ezekben a kategóriákban is rendeznek Világbajnokságot, az Országos Bajnokság kategória bajnokai, ticketet kapnak a Rotax MAX Challenge Grand Finals évente megrendezésre kerülő versenyére.

Rotax Micro max 7-11 éves korig, 9 lóerős Rotax motor, 950-es váz

Rotax Mini max  10-13 éves korig, 13 lóerős Rotax motorral, 950-es váz

Rotax Junior 12-15 éves korig, 23 lóerős Rotax motorral

Rotax Senior 14 év felett, 30 lóerős Rotax motorral

Rotax DD2  15 év felett, 34 lóerős Rotax motorral

Rotax DD2 master 32 év felett, 34 lóerős Rotax motorral

ROTAX versenygokart

További gokart kategóriák