5-9 éveseknek

Zöld száguldás, oktatás, közösségi élmény

Napjainkban melyek a legnagyobb erénynek számító emberi tulajdonságok? A kompromisszumkészség, fejlődésre való vágy és a csapatban gondolkodás. Az élet minden területén szükségünk van ezekre a pozitív tulajdonságokra, mégis az erre való felkészítést az oktatási intézmények csupán a középiskolákban kezdik el. A mi célunk az – a sport szeretetének átadása mellett –, hogy gyermekeink már 5 éves kortól lehetőséget kapjanak arra, hogy elsajátíthassák ezeket a képességeket. Számukra ez még csak móka, de mi pontosan tudjuk, hogy mennyi mindenben segíti majd őket a korai vezetés. A gokartos gyerekekből biztonságosabban közlekedő felnőttek lesznek, amely a balesetmegelőzésben nem elhanyagolható szempont. E mellett az autóversenyzők ugyanolyan sportolók, mint a többiek, hiszen a vezetés mellett erőnléti edzéseken is részt vesznek, a csapatmunka pedig a fegyelmet és a gondolkodást is fejleszti.

Új kategória

A Willisits Team évek óta rendszeres szereplője a benzines gokartversenyeknek. A csapatot korábban felnőtt és tinédzser sportolók alkották, most viszont alkalmazkodva az igényekhez és lehetőségeinkhez, a legfiatalabb generációt célozzuk meg az E-Bambini gokartokkal. 2020. évben az MNASZ Magyar Országos Gokart Bajnokságon minden kategóriában lesz induló versenyzőnk, akik közül sokan az E-Kart Ringen kezdték pályafutásukat elektromos gokartozással. Például 2020-ban a Rotax Micromax kategóriában a 2019. évi E-Bambini verseny sorozatból hárman is indultak

Az E-Bambini utat nyitott egy új utánpótlás versenysorozat megalakulásának, ahol a gyermek az idő haladtával lépésről-lépésre egyre erősebb és nagyobb géposztályokban versenyezhet. Az EasyKart Trophy Hungary keretein belül az 5-9 éves gyermekek, nemzetközi, több mint 10 fős mezőnyben versenyezhetnek, szabadtéri, magyarországi és külföldi versenypályákon. Ennek a kategóriának a bajnoka, részt vehet, Olaszországban a minden évben egy alkalommal megrendezésre kerül nemzetközi edzésen, ahol négy napig, a BirelArt gyári edzői segítik a fejlődésüket.

Ideje versenyezni

Melyik gyermek ne szeretne autóversenyző lenni?! Számukra ez még csak móka, de mi pontosan tudjuk, hogy mennyi mindenben segíti majd őket a korai vezetés. Nagyon fontosnak tarjuk a sikerélményt és minden nevező az EasyKart Trophy Hungary keretein belül, díjazásban részesül. Úgy gondoljuk, ha fiatalon jó élményekkel gazdagodnak és megszeretik a gyerekek ezt a sportot biztonságosabban közlekedő felnőttek lesznek, amely a balesetmegelőzésben nem elhanyagolható szempont. Fontos, hogy egy versenyen, a versenypályán, vagy akár a paddockban be kell tartani a szabályokat, a csapatmunka pedig a fegyelmet és a gondolkodást is fejleszti. E mellett az autóversenyzők ugyanolyan sportolók, mint a többiek, hiszen folyamatosan fejleszteni kell az egyéni készségeket és a vezetések mellet erőnléti edzéseken is részt vesznek.

Célunk, hogy az elektromos gokartozás minden korosztály számára elérhető legyen, szeretnénk kifejleszteni minden kategóriának a megfelelő versenygokartokat. Szeretnénk népszerűsíteni az elektromos autósportot, illetve ezáltal népszerűsítsük a megújuló energia használatának fontosságát.

Sajnos sportágunk nem tartozik a „látványsportok” közé, ezért támogatási rendszere is nagyon szűk, és csekély anyagi forrásokra lehet pályázni. Céljaink megvalósításához, együttműködő-, támogató partnert, -partnereket keresünk!

E-Bambini versenygokart

Várjuk szponzorok és versenyzők jelentkezését!

További gokart kategóriák