7 éves kortól

Csapatunk a nagy múltú Olaszországi gyári csapat a BirelArt forgalmazójaként 2020-tól EasyKart kategóriában nyújt versenyzési szolgáltatást, hazai és nemzetközi versenysorozatokban. Az EasyKart kategóriában a cél a fiatal pilóták felkészítése a ROTAX kategóriákra. Ez a kategória lehetővé teszi, hogy a pilóta fejlessze a vezetési tudását, képességeit. A technika hasonló felépítésű, mint a magasabb kategóriában, azonban a fejlesztések csak néhány évente kerülnek beépítésre az Easykartokba, így gazdaságosabb versenyzésre ad lehetőséget, mielőtt a profi ligába kerülnek a pilóták.

Az EasyKartok több lépcsőben várják versenyzőiket, 2023-ban három kategóriában állhatnak rajhoz a pilóták.

EasyKart Academy 6-12 éves korig

Az E-Bambini után tökéletes belépő kategória a fiatal gyerekek számára. A gokart minimális beállítási lehetőségekkel rendelkezik így a versenyzők ugyan olyan feltételek mellett versenyezhetnek. A gokart, pilótával együttes minimum súlyhatára 100kg. Amennyiben ezt nem érik el, ólomsúlyok segítségével kipótoljuk a különbséget. A gokartok végsebessége 70km/h és a különlegességük, hogy a kanyartempójuk (a pálya adottságaitól függően) megegyezik a következő kategória, az EasyKart 60 kanyarsebességével. A versenyek során a pilóták nagyobb sebességgel is megtanulhatják a gördülő rajt sajátosságait, és megismerhetik, hogy milyen érzés, amikor egy kanyarban igazán betapad a gokart. A kategória bajnoka jegyet kap a gyári csapat által megrendezésre kerülő EasyKart International Grand Finalsre, ahol a pilóta kollektív teszten, és edzéseken valamint versenyszimulációkon vesz részt. Már fiatalon felkészülhet arra, hogy akár idegen nyelvű környezetben is helyt tudjon állni.

EasyKart 60 7-13 éves korig

Ez a kategória, ha a Rotax kategóriákhoz hasonlítanánk, valahol a Micromax és a Minimax között helyezkedik el. A gokart kicsivel több, mint 90 km/h végsebességre képes, és a minimum súlyhatár 110kg. A versenyzőknek elkell tudni sajátítani a határozott fékezést, és itt már különösen fontos a helyes ívválasztás. Ebben csapatunk segítséget nyújt a pilótáknak és telemetria adatok elemzésével segíti a versenyzők fejlődését.
EasyKart 60 kategóriában van a legnagyobb mezőny több, mint negyven fő áll rajthoz az évente egyszer megrendezésre kerülő Világkupán. Csapatunkból az elmúlt két évben, három pilóta is megméretetett az EasyKart Grand Finals döntőjében, ahol a legjobb magyar eredmény egy 6. hely.
Az EasyKart Trophy Hungary keretein belül 2023-tól ebben a kategóriában versenyző gyermekek, hazai és külföldi versenypályákon, több alkalommal is nemzetközi akár 15-20 fős mezőnyben villanthatják meg tehetségüket.

EasyKart 100 11-14 éves korig

A „Nagyvázas” EasyKart 100 már felnőtt kategóriának számít a Rotax megfelelője nagyjából a Junior kategória, a gokart képes 100 km/h feletti végsebességre, minimum súlyhatár 140kg. A Rotax Junior kategóriával ellentétben, kevés az állítási lehetőség, bár már lényegesen több beállítással segíthető a versenyző, mint az alsóbb EasyKart kategóriákban. A versenygokart kialakításakor továbbra is fontos szempont volt a költséghatékonyság, így sok érdeklődőt vonz a környező országokból is.

A 2022-ben indult kategória a hazai versenysorozatban állandó négy fővel indult, és egy alkalommal, nemzetközi mezőnnyel Ausztriában közel tíz fő-ig kiegészült. A környező országokban különböző versenysorozatokban is „kis” kategóriaként tartják számon, ezért a cél 2023-ban az EasyKart Trophy Hungary versenysorozatban az akár tíz fő feletti, állandó nemzetközi mezőny kialakítása. A 2022-es szezon győztese részt vett a világdöntőn és a 34 fős mezőnyből a 16. helyen végzett.

EasyKart 125 15 éves kortól

Az EasyKartok sajátossága, hogy bármelyik kategóriával be lehet lépni a verseny gokartozás világába, így a Willisits Motorsport várja a gyermekek és szülők jelentkezését már 5 éves kortól!

Easykart 60 versenygokart

Easykart 100 versenygokart

Easykart 100 versenygokart

További gokart kategóriák